25.07.2016 15:27

Спряха внос на 6 тона контрабандно козе мляко от Румъния

Видян 1013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Звеното за фискален контрол на НАП предотврати контрабанден внос от Румъния на 6 тона козе мляко. При контролна проверка чрез разтоварване на цистерна с мляко, фискалните инспектори се усъмнили в достоверността на предоставените от превозвача документи. Това съобщиха от пресцентъра на НАП.


   След щателно измерване и изчисляване на обема на цистерната, служителите от фискален контрол са установили разликата между декларираните литри мляко и превозваните в действителност. Оказало се, че 6 тона от товара на цистерната не са декларирани. След като инспекторите поискали обяснение на шофьора, той се е опитал да им представи фалшива товарителница. От НАП поясняват, че млякото най-вероятно е било предназначено за производство на готова продукция, която да се реализира на вътрешния пазар на България, без да се плати ДДС при продажбата й.


    За първата половина от 2016 г. звеното за фискален контрол в НАП е проследило движението на 1,2 млрд. килограма рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, мляко и млечни продукти и др. Най-голям дял сред следените стоки имат плодовете и зеленчуците.


     Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио. Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз, както и от мобилни групи във вътрешността на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни