Свързани новини

25.07.2016 16:47

Галъп интернешънъл: 70% от българите се опасяват от нови конфликти в Турция

Видян 1798 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    70% от българите смятат, че опасността от нови конфликти в Турция се увеличава. Това показват данните от експресен телефонен сондаж проведен от Галъп интернешънъл сред 822 респонденти в цялата страна.


    В седмицата след неуспешния опит за преврат в Турция, българите се боят, че ситуацията в югоизточната ни съседка ще се влошава. В същото време обаче, те по-скоро не виждат как случващото се в Турция ще се отрази на нашия живот и по-скоро не очакват съществена промяна в българо-турските отношения. Това са хипотези от експресен телефонен сондаж проведен от „Галъп интернешънъл“ между 20-21 юли тази година сред 822 респонденти в цялата страна. Сондажът е независим и е част от стремежа на „Галъп интернешънъл“ да предоставя бързи данни по актуални казуси.


    20% очакват, че опасността от нови конфликти в Турция намалява, докато 70% смятат, че опасността от нови конфликти в Турция по-скоро се увеличава. С повече боязън отговарят жените, както и хората с по-високо образование и социален статус. 27% смятат, че ситуацията в Турция, по-скоро би се отразила на техния живот, докато 69% са на обратното мнение. Най-чувствителен е делът на хората (60%), които не очакват промяна в отношенията между България и Турция. Сред българските турци даже надделява мнението за възможно подобряване на отношенията между страните.


 Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на