Свързани новини

22.07.2016 16:15

Московски: Нямаше официални данни за корупция, когато Цветелин Цветанов ставаше шеф на ДАИ

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Искам да уточня във връзка с това, което коментирате, че има сериозни съмнения за корупция към момента на назначаването и номинирането на Цветелин Веселинов за директор на ИА „Автомобилна администрация”, такива официални данни не са съществували. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП лява България“ Румен Гечев относно назначаване на ръководителя на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", предаде Фокус.


 „Никога не съм заявявал, че някаква чужда сила го е давала като предложение. Никога не сме минавали съгласувателни процедури, партийни и така нататък“, посочи той и допълни, че първото предложение за тази длъжност е бил Станимир Флоров.


 „Мотивите и желанието ми да го номинирам бяха продиктувани от това, че той работи и изпълнява задълженията си към ГДБОП в предишния мандат, разполага с достатъчно информация, желание и мотивация да се осъществи борба спрямо корупционните практики“, уточни министър Московски.


 По думите му това предложение не е било одобрено, тъй като не са приключили проверките към Флоров.


 „Номинацията на Цветелин Цветанов е моя, дал съм предложението на министър-председателя и така е назначен“, коментира Ивайло Московски.


 „Когато той е освобождаван от поста директор на „Автомобилна администрация“ – Плевен през 2013 година служебните му правоотношения са прекратени единствено и само поради закриване на заеманата от него длъжност, в следствие на цялостно преструктуриране на агенцията“, поясни транспортният министър.


 „Всичко това, което се случи в последствие наистина е шокиращо и за системата на транспорта. В момента върви следствие и процесите на съдебната практика по този случай и ще бъде това, което отсъди съда“, каза още той.


 Напомняме, че в края на март месец беше арестуван шефът на Агенцията Автомобилна администрация Цветелин Цветанов и още 14 служители в София, Видин и Враца.


  В сейфа на Цветанов на работното му място бяха намерени рушвети, прибрани от него само за последните 3 работни дни - 13 000 лева и 6000 евро. Според информации в жилището на Цветанов са били открити още около 200 000 лева, при обиск в апартамента на държавния служител е бил открит и ключ от сейф в обществен трезор. А общо е прибрал 2 милиона за 14 месеца, гръмнаха тогава медиите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате