Свързани новини

22.07.2016 12:26

БСП: Летище София е източвано с десетки милиони

Видян 1854 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         „Имаме всички основания да смятаме, че летище „София“ е било източвано с десетки милиони.  За това поискахме Сметната палата да направи пълен одит на летището, както и заради желанието на правителството да го даде на концесия“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев в предаването „Червена линия“ на Радио "Фокус".


По думите му трябва да знаем какво даваме на концесия и дали дружеството не е било ограбвано умишлено в последните години, за да се даде на приятелска фирма-концесионер.


Проф. Гечев обясни, че левицата разполага с неопровержими данни от баланса на дружеството, които показват драматичен спад в печалбата му през последните години. Той допълни, че летище „София“ е имало около 30 млн. лева печалба в периода 2008 - 2009 г., за 2015 г. - малко над 5 млн. лева, а за 2016 г. се очаква да бъде още по-ниска.


„Става дума за пет - шест пъти намаление в отчетената печалба на дружеството, без да се променят основните членове на борда на директорите. Това означава, че правителството е било съгласно с този драматичен спад в печалбата, респективно – необяснимо увеличение на разходите и възлагането на поръчки на външни организации“, коментира социалистът. Той зададе и въпроса как така летище София печели по-малко от летищата Бургас и Варна взети заедно, след като те са натоварени основно в летния сезон.


Министъра на транспорта трябва да даде отговори на въпросите свързани с летището


Като аргументи, че се краде от летището Гечев поясни, че най-големите печеливши дейности са дадени на частни външни фирми, а за държавната фирма е оставено „да мете летището“. „Това е неразумна,  нерационална  с елементи на престъпност политика, която е водена от управлението на тази фирма и няма как да стане без министъра на транспорта“, каза Гечев. Той обясни, че министерство на транспорта е принципал на летището и отговорите трябва да бъдат давани както от назначените от това министерство ръководители на държавна фирма Летище „София“, така и от министъра и съответния ресорен зам.-министър.


Днес по време на заседанието на бюджетната комисия  проф, Гечев представи мотивите на вносителите на искането за одит на летище „София“ за периода от 01.01.2013г. до 30.06.2016г. и членовете на комисия единодушно го подкрепиха.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но