Свързани новини

21.07.2016 16:37

Гръцкият съд даде условни присъди за избягалите турски офицери

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Гръцкият съд постанови условна присъда за турските офицери, които потърсиха политическо убежище в страната след опита за преврат в Турция, съобщи БНР. Присъдите са по делото за незаконно преминаване на държавната граница.  Предстои турските военни да  останат в ареста в Гърция докато властите разгледат молбите им за убежище.



   В събота те кацнаха с хеликоптер в гръцкия град Александруполис и поискаха политическо убежище в страната. Турската страна поиска те да бъдат предадени на властите в Анкара, но гръцката страна обясни, че трябва да се изчака решението на магистратите.



  Същевременно стана ясно, че гръцките военни власти са разположили допълнително количество бойни хеликоптери на Додеканезите, за да предотвратят кацането на разбунтували се турски военни.Министерството на отбраната е повишило степента на бойна готовност на частите до код "оранжево".В изпълнение на заповедта на всеки от островите Кос, Лерос и Родос са разположени допълнително по два бойни хеликоптера Apache AH-64, хеликоптери Super Puma, командоси от специалните части, както и голям брой военноморски кораби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп