21.07.2016 11:07

Мъртви делфини изхвърли морето и край Дуранкулак

Видян 1582 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три трупа на малки делфинчета са забелязани в неделя на най-северния плаж у нас - над къмпинг "Космос" /край Дуранкулак/, съобщи потребител от фейсбук групата ЗА ДЕЛФИНИТЕ - SAVE THE DOLPHINS. Той посочва, че бозайниците са били малки, около 50 см и бели. Той обаче не ги е снимал.


Труповете край Шабла допълват притеснителната бройка от 91 мъртви делфина, изхвърлени на български плажове през лятото, за която природозащитници алармираха тези дни. За сравнение, те посочват, че за цялата минала година констатираните случаи на мъртви делфини са били 90. Започнало е българо-румънско изследване, след като миналото лято стотици трупове на делфини ужасиха туристите по плажа.


През последните дни информации за мъртви делфини заливат Фейсбук. Туристи подават сигнали със снимки от най-северната до най-южната точка на крайбрежието ни. На най-шокиращите са тези, на които по телата на бозайниците се виждат правилни разрези от нож и дори личи, че част от месото е било отстранено.


БНТ цитира Разван Попеску, председател Океанографски научен клуб – Румъния, който заявява, че тази година ситуацията от лятото на 2015 г. се случва отново. Мъртви делфини изплуват и по румънското крайбрежие. Според него, причината за смъртта са бракониерски рибарски мрежи.


Разследване за умрелите делфинчета е представено на 6-ата Международна конференция по Картография и ГИС през юни в Албена. „Безброй чужди учени недоумяваха от факта, че държавните институции и местните власти не са направили абсолютно нищо”, посочва Атанас Русев.


Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с представители на гражданското сдружение „Да запазим Корал“, на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министесрството на вътрешните работи и Гранична полиция по повод увеличаващия се брой на изхвърлени от морето мъртви делфинчета.


Източник: Topnovini.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!