Свързани новини

20.07.2016 16:40

Превратаджиите в Гърция искали да кацнат в България, но нямали гориво

Видян 2265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Напрежението между Анкара и Атина расте заради екстрадацията на приземилите се с турски хеликоптер военни в Александруполис.


Според информация, предоставена от адвоката по защитата на подсъдимите, те са искали да се приземят в България, но поради недостиг на гориво са се насочили към гръцкото летище. Утре предстои военните да бъдат съдени за незаконно влизане в Гърция.


Сложният казус поставя на изпитание двустранните отношения между Турция и Гърция. Анкара настоява за незабавна екстрадация на турските военни, които потърсиха убежище в Гърция. Ако метежниците не бъдат екстрадирани “това няма да помогне на двустранните отношения”, каза турският посланик в Атина. В гръцките медии веднага се появиха коментари: “Турският посланик заплашва Гърция“, съобщава БНР.


На първото съдебно заседание в Александруполис се наложи намесата на полицията, която трябваше да отстрани наблюдатели по делото, заплашвали подсъдимите с думите “предатели, ще ви убием”. Това съобщи адвокатът по защитата Василики Маринаки и коментира пред медиите, че случаят е изключително сложен, особено от дипломатическа гледна точка. “Живея близо до границата и знам какво може да се случи, ако отношенията ни с Турция са лоши.”


Опозицията, както и авторитетни гръцки магистрати, предупредиха правителството да спре коментарите по казуса, защото „компрометират гръцкото правосъдие“, което е независимо.


Министърът по миграция Музалас изрази безпокойство за засилване на миграционната вълна при тези събития в Турция. От охраната на морската граница съобщават, че засега не се отчита повишен натиск към гръцките острови в Егейско море, допълва още БНР.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец