Свързани новини

20.07.2016 15:29

Кабинетът плаща 110 хил. евро на "октоподите"

Видян 1679 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Правителството ще плати 127 260 евро за обезщетения, разноски и разходи по решения на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ), по които страната е осъдена. Близо 110 хил. евро от парите отиват при Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и братята Пламен и Йордан Стоянови - Дамбовците, които бяха основните подсъдими по делото "Октопод", предаде КРОСС.


Операцията по задържането им беше шумно оповестена от МВР, което тогава се ръководеше от Цветан Цветанов. Тогава прокуратурата повдигна обвинения за участие във въоръжена организирана престъпна група за пране на пари, укриване на данъци, мокри поръчки, проституция, а само четири години по-късно делото беше прекратено, защото не бяха събрани доказателства.


Акцията по задържането на Алексей Петров стана особено популярно, след като стана ясно, че се наложило арестът му да бъде заснет два пъти, защото служебната камера на МВР имала технически проблем. Именно заради този арест, както и за изказвания на Цветанов, България е осъдена да изплати на Алексей Петров обезщетение от 6000 евро за претърпени неимуществени вреди, както и 3703 евро за разходи и разноски.По делото на Антон Петров и съпругата му съдът е приел, че има нарушение на забрана на изтезанията и нечовешкото и унизително отношение, както и на презумпцията за невиновност. На двамата са присъдени 15 хил. евро обезщетение за неимуществени вреди.


Най-голямо е обезщетението, което ще бъде платено на братята Дамбовци и семействата им - 85 хил. евро. На разпространените от МВР кадри от ареста им се вижда как единият от арестуваните е проснат на улицата по бельо. По-късно в показанията си Пламен Стоянов разказа, че арестът е бил брутален и маскираните полицаи с действията си изплашили съпругата и малките му деца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни