Свързани новини

18.07.2016 14:50

ДДС за дарени храни може да отпадне от 2017 г.

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    
      Работна група обсъжда варианти за отпадане на ДДС върху дарените храни, съобщи министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БНР. Данъкът може да отпадне още от догодина, ако бъдат създадени достатъчно механизми за контрол,  за да не се ощети бюджетът:



Проблемът в случая е, че има, според мен, един сгрешен стимул. Когато се бракува се дава възможност да се извърши корекция на ползвания данъчен кредит, а когато се извършва дарение се дължи ДДС. Ако се въведат лимити, такива се обсъждат в момента, и се създаде коректен механизъм, така че дарението да не е скрита търговска сделка с храни, би могло да се мисли и това ще е анализът, който ще се извърши в следващите няколко седмици.


До края на юли предложенията за законодателни промени ще бъдат представени на експертите от финансовото министерство, така че бюджетната програма за следващата година да бъде съобразена с тях, уточни омбудсманът Мая Манолова:
Необходимо е, разбира се, да има сериозни механизми за контрол, за което разчитаме и на финансовото министерство да помогне в изработването на най-добрите законови текстове. Поехме ангажимент заедно с Министерството на земеделието и с производителите на  рани да поработим по текстовете, да ги представим на финансовото министерство, за да могат и техните експерти да ги включат в бюджетната процедура.

От Хранителната банка очакват отпадането на налога да стимулира ръста на дарените храни, както от производители, така и от търговци.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на