Свързани новини

18.07.2016 15:48

Френският премиер беше освиркан в Ница

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


     Френският премиер Манюел Валс и придружаващите го двама министри бяха освиркани след камбанния звън, отбелязал края на минутата мълчание в памет на загиналите във френския град Ница. Няколко хиляди души се събраха да почетат жертвите на нападението от 14 юли, съобщи БНТ.


Събралата се на булевард "Промнад дез англе" тълпа обаче приветства с аплодисменти присъстващите на събитието пожарникари и хора от спасителните служби.


Президентът Франсоа Оланд предпочете да остане в Париж и да запази минута мълчание в министерството на вътрешните работи, заобиколен от служители на реда.


Осемдесет и четири души загинаха и над 300 бяха ранени, когато тунизиец прегази с камион стотици хора, събрали се на крайбрежния булевард в Ница да гледат зарята по случай френския национален празник.


По- рано днес стана ясно, че все още не е установена връзка между нападателя в Ница и „терористични мрежи“, включително екстремистката групировка „Ислямска държава“, която пое отговорност за убийствата. Това съобщи френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов, предаде Фокус.


„Не можем да изключим, че неуравновесен индивид“ е преминал „през бърза радикализация, отдаден на това изключително отвратително престъпление“, което уби 84 души, заяви Бернар Казньов.


По думите му обаче, начинът на действие на Мохамед Булел абсолютно съответства на посланията на "Ислямска държава".


Междувременно френската полиция е освободила вчера съпругата на Булел, която бе арестувана в петък, съобщиха "Voice of America". Пред френска телевизия нейният адвокат е заявил, че след като е изгонила Булел от дома им заради физическо насилие жената е прекъснала всякакви контакти с него.


Властите продължават да разпитват други шестима души, които бяха задържани, след като бе установено, че терористът е имал съучастници. Според вестник "Нис матен" и телевизия БФМ полицията се е натъкнала на есемеси, в които нападателят споменава за набавен материал и иска допълнителни оръжия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева