Свързани новини

16.07.2016 12:26

Десетки българи блокирани в Турция

Видян 955 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Десетки българи са блокирани на различни места в Турция. Опитът за военен преврат в страната доведе до пълна парализа и много български граждани са попаднали в ситуация да не могат да се приберат у нас.


  Над 20 души са затворени на летище Ататюрк. Жулиан Нейчев обяви в ефира на bTV, че чакат автобус, изпратен от българския консул. Достъп до летището обаче няма, полетите са отменени, а служители не се виждат никъде.


  „Консулът пратил автобус да ни прибере, а ние търсим изход. Няма служители, няма информация”, описва ситуацията Нейчев.


  Група деца, заедно с преподавателите им  също са блокирани без данни и път за прибиране. Снежана Аначкова, която води едната от групите състезатели, заяви, че се намират в олимпийско градче, но не знаят как ще се приберат.


   Контакт с тях от българска страна няма, с изключение на дежурния в българското консулство в Турция. По думите на преподавателката той не е направил нищо за тях.


"Не искаме да минаваме през Истанбул, притесняваме се. Трябва да пътуваме в понеделник сутринта", допълва тя.


  „В момента слушаме разпорежданията. Все още не се знае дали ще останем или тръгнем. Не може да излезем извън селцето”, коментира тя. "Органзиацията е страхотна, но не знаят как ще се върнем. Полетите ни минават през Истанбул".


  В групите има 6 момчета от математическата гимназия във Варна и 6 момичета, заедно с ръководителя им, от езикова гимназия.


Управителят на туристическа агенция Джамал Кара каза пред bTV, че той и колегите му в момента отговарят за 305 български граждани в Истанбул. Екскурзиите им за днес са отменени, но очакванията са, че утре ще могат безаварийно да се приберат у нас.


Междувременно километрични опашки очакват пътуващите по граничните пунктове. Турция не пуска автомобили да влизат у нас, но на „Капитан Андреево” се допуска влизане от българска страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния