Свързани новини

14.07.2016 17:06

Доходите на 70% в ЕС и US не растат от 2005 г.

Видян 1387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възнагражденията на половин милиард души в 25 развити страни са се изменили минимално или са намалели в десетилетието, в което попада и финансовата криза от 2008 и 2009 г., показва доклад за влиянието на Голямата рецесия върху доходите на домакинствата, публикуван във в. Guardian.



Изследване на McKinsey Global Institute показва, че между 65% и 70% от хората в 25 развити страни не виждат увеличение в приходите си между 2005 и 2014 г.



Докладът показва драматично увеличение на броя домакинства, засегнати от намаляващи или непроменящи се доходи, като днешното младо поколение е в риск да живее по-бедно от своите родители.
Само 2% от домакинствата, или 10 милиона души, живели в периода на силен растеж и намаляваща безработица между 1993 и 2005 г., споделят, че доходите им не са нараснали.



Хората, чийто доход не се е променил или е намалял, са песимисти и относно бъдещето си и това на своите деца и са склонни да бъдат по-негативно настроени към премахването на търговските бариери и миграцията.
Проучването установява и друга зависимост – хората, които нямат социален напредък, са по-склонни да подкрепят националистически политически партии като Националния фронт във Франция или призиви като тези за напускането на Великобритания от ЕС.



Изследването показва, че ако условията на бавен растеж от миналото десетилетие  не се променят, до 80% от хората ще останат с непроменени или намаляващи доходи през следващото десетилетие.



Изследването разглежда в дълбочина доходите в шест развити страни - Франция, Италия, Холандия, Швеция, Великобритания и САЩ и след това мащабира констатациите, включвайки още 19 държави или общо 25 държави с население от 800 млн. души, представляващи  половината от световния брутен вътрешен продукт.
97% от италианските домакинства признават, че доходите им са в застой или намаляват през десетилетието, приключило през 2014 г. За сравнение - същото мнение изразяват 80% от американските семейства, 70% от жителите на Великобритания и Холандия, 63% от французите и 20% от шведите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви