Свързани новини

12.07.2016 13:30

Китай няма права над островите в Южнокитайско море, реши арбитражният съд в Хага

Видян 1326 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Китай няма правни основания да претендира за „исторически права“ относно островите в Южнокитайско море, отсъди Постоянният арбитражен съд в Хага във вторник, предава Фокус. Събитието рискува да доведе до ново изостряне на обстановката в региона.

 Китай, заяви ,че „не приема и не признава“ решението на съда по отношение на териториалния спор с Филипинити, заявиха от външното министерство на страната.

Пекин „не приема никакви опити на трета страна за уреждане на диспута или налагане на решение на Китай“, гласи още съобщението.

Китай многократно е отхвърлял компетентността на съда да се произнася по спора с Филипините относно стратегически важния регион, твърдейки че действията на съда са незаконни. Пекин отказа възможността да защитава своята позиция пред институцията.

„Териториалният суверенитет и морските права и интереси на Китай при никакви обстоятелства не могат да бъдат засегнати от това отсъждане“, се казва още в съобщението, като добавя, че „Китай се противопоставя и никога няма да приеме никакви претенции или действия базирани на това решение“.


От своя страна, Филипините приветстваха решението в Хага, заяви външният министър Перфекто Ясай, като призова за сдържаност пред репортери.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева