Свързани новини

11.07.2016 17:50

Фидосова, реформатор и Лудогорец се уредиха с евросубсидии

Видян 1914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият стожер на ГЕРБ в парламента Искра Фидосова, депутатът от Реформаторския блок Валентин Павлов, футболният клуб Лудогорец и църквата в Жеравна са сред шестте хиляди фирми, кандидатствали по скандално известната схема на Министерството на труда Обучение и заетост  по оперативната програма Развитие на човешките ресурси за наемане на служители с пари от Брюксел. По нея Агенцията за заетостта разпредели 30 млн. лв. за над 4300 свободни работни места за безработни хора над 29 г., предаде Сега.


Първото класиране бе отменено заради сигнали от работодатели за фрапиращи нередности, те се оплакаха дори в Европейската служба за борба със злоупотребите с еврофондовете (ОЛАФ). Тогава единственият критерий бе бързината на подаване на заявките и заради многото желаещи още в първите часове министерството спря да приема молби, въпреки че крайният срок не беше изтекъл. При втория опит парите са разпределени по области според нивата на безработица, а всяка фирма може да вземе най-много шестима служители.


Дентален център ЕО-ДЕНТ в Перник, където депутатът от ДСБ Валентин Павлов има 50% дял, а другата половина е на съпругата му, получава финансиране за чистачка, асистент на лекари, двама технически сътрудници.


Бившата депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова, която напусна парламента след скандала с тефтерчето на Филип Златанов, е сред одобрените резерви - тя иска да наеме служители за нотариалната си кантора в Монтана.


Футболният клуб Лудогорец отново е класиран - получава пари за шестима чистачи и озеленители. Във второто класиране прави впечатление, че сред одобрените фирми има много, в които дялове имат едни и същи собственици. Те обаче са различни юридически лица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева