Свързани новини

08.07.2016 15:57

Янков пита Ангелкова: Защо не защитихте туристическия бранш?

Видян 1387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Защо не защитихте туристическия бранш?”. Този въпрос зададе народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на НС на БСП Красимир Янков на министъта на туризма Николина Ангелкова. Той припомни, че обосновавайки се на инцидента на 08.06.2016 г. в Слънчев бряг, МВР е започнало комплексна специализирана акция за профилактика на туристи, посещаващи големите курортни комплекси на българското Черноморие. „Действията на МВР адекватни ли са на политиката за развитие на туризма?”, попита социалистът.


    Янков подчерта, че от отговора на министър Ангелкова става ясно, че тя приема това, което се прави от органите на реда – съвместните акции, които са насочени основно към търговските обекти. „Има ли друга държава, в която отношението към туристическия бранш да е такова?”, зададе въпрос депутатът. Според него грижата за туриста, неговата безопасност, осигуряването на спокойствието му е свързана с работа на службите на МВР с туроператори и турагенции, хотелиери за профила на този турист и неговата застрашеност. „МВР в момента прави проверки на входа на курортен комплекс, оказва натиск в активната част на сезона към осъществяващите търговска дейност и за вас това е нормално? Изобщо водите ли диалог с бранша?”, попита Янков министър Ангелкова. Той обясни, че в разговорите си с представителите на туристическия бранш в региона е станало ясно, че те избощо не са доволни от случващото се и ще се отрази на заявките за почивка там в летните сезони и в следващите години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева