Свързани новини

08.07.2016 15:37

Христо Бисеров е оправдан и на втора инстанция

Видян 1483 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Софийският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров. Тримата съдии - Снежана Душкова, Надежда Трифонова и Иван Стойчев изцяло се съгласяват с решението на първата инстанция по делото срещу бившия зам.-председател на ДПС и на парламента, съобщи КРОСС.


Прокуратурата обвини Бисеров за неплатени данъци за близо 26 000 лв., нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки, както и че не е отчел пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.


По всички тези обвинения Бисеров вече има оправдателна присъда на две инстанции. За неплатените налози първата инстанция прие, че не е категорично доказано дали парите от превод към сметка на доведения син на Бисеров са били на бившия депутат. Прокуратурата пък твърди, че сумата от този превод не е декларирана пред данъчните и съответно не са платени данъци. Няма доказателства и по обвинението за нарушаване на валутния закон чрез недекларирани сметки в швейцарска банка. На двукратните запитвания швейцарските власти са отказали информация. Мотивът им е, че страната не дава правна помощ за банкови сметки, когато се отнася до фискални дела. Изключение се прави само за данъчни измами в самата Швейцария или за измами, свързани с косвени данъци.


Градският съд отказа да се занимава с недекларирани сметки, защото прокуратурата не е отчела приета междувременно поправка в НК. Сега кодексът определя като престъпление недекларирането на пари, благородни метали, скъпоценни камъни и изделия с и от тях, ако се пренасят през външна за ЕС граница. А Швейцария не попада в тази графа. Освен това пропускът да се декларира имущество пред Сметната палата по закона за публичност не е престъпление.


Пред апелативния съд прокуратурата протестира единствено оправдаването на Бисеров за неплатените данъци.Сега може да отнесе казуса пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв