Свързани новини

07.07.2016 17:40

Кери: Ще се намесим за мир в Донбас

Видян 2042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният секретар на САЩ Джон Кери, чийто мандат приключва след броени месеци – новите избори за президент са през ноември, а в Щатите той е и премиер, обяви, че страната му „ще участва в разработката на стъпки, които да гарантират пълно изпълнение на Минските споразумения по конфликта в Донбас”. Той обяви, че ако Русия „пристъпи към деескалация” и „изпълнение на споразуменията”, а тя не е страна по тях, а наблюдаващ съблюдаването им, също като Франция и Германия, можело да паднат санкциите срещу нея. Това беше направено по време на среща с киевския президент Порошенко в навечерието на срещата на НАТО във Варшава.



На нея се очаква, че Блокът ще премине към засилване на натиска по границите на Русия чрез разполагане на нови сили в източноевропейските страни, наречени още преди 2 години „фронтови държави” от заместничката му по делата на региона Виктория Нюланд.



Срещата беше предшествана от друг формат, наречен НАТО – Украйна, в който обаче се включиха само представители на съветската република, САЩ, Германия, Франция и Италия. Преди нея Кери обяви 23 млн. долара хуманитарна помощ за над 2,3 млн. жители на Донбас, наричан от него с много по-широкото понятие „Източна Украйна”.



Пред Порошенко държавният секретар даде една добра и една лоша новина за Киев, където в момента текат бурни гладни бунтове. Кери, от една страна,  каза: „Готови сме да приветстваме нови членове на НАТО”, ала от друга: „Но когато те самите бъдат готови за това”. Напомняме, че решение да кандидатства Киев засега не е вземал.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв