Свързани новини

07.07.2016 14:27

Грушко: Няма да допуснем нарушаването на баланса в Черно море

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  В интервю за умереното московско издание "Комерсант", постоянният представител на Русия в НАТО и бивш заместник-министър на външните работи на страната Александър Грушко споделя опасенията на страната си от напрежението в района на Черно море, предаде БНР.


  Той казва, че Русия ще направи всичко възможно балансът на силите в региона да не бъде нарушен и това ще обхваща не само морските и въздушните компоненти, но и останалите сегменти. Москва е разтревожена, както казва руският високопоставен дипломат, от присъствието в Черно море на държави, които не са част от това пространство, давайки като пример САЩ и техния ескадрен миноносец "Доналд Кук", който е снабден с ракетите "Томахоук" и притежава противоракетната системата Aegis.


  Преди дни бе съобщено, че Русия, като отговор на действията на Алианса, а и преди срещата на върха на НАТО във Варшава, ще разположи два свръхнови радиолокационни радара в Балтийско и Черно море, с цел да контролира дългата 200 мили крайбрежна зона.


  Москва следи внимателно започналата миниобиколка на държавния секретар на САЩ Джон Кери в двете черноморски държави – Грузия и Украйна. В политическите кръгове в Москва тя се възприема като негативно действие от страна на Вашингтон спрямо Русия и като задълбочаване на недоверието на цялостния климат в Черноморския басейн. В същото време грузинският премиер Георгий Квирикашвили определи подписания в Тбилиси документ като важен за сигурността на Грузия и възможност за задълбочаване на партньорството между Тбилиси и Вашингтон в сферата на сигурността и отбраната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева