Свързани новини

06.07.2016 09:37

Обама за първи път на митинг в подкрепа на Хилари

Видян 1870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследването на ФБР за използването на личен сървър от Хилари Клинтън не е открило доказателства за повдигане на криминални обвинения срещу бившия държавен секретар. Това заяви шефът на ФБР Джеймс Коми, предаде БНР. Новината беше посрещната критично от републиканците, като председателят на Камарата на представителите Пол Райън коментира, че решението противоречи на казаното от Коми и ще доведе до „ужасен прецедент“. В изявлението си шефът на ФБР каза, че има доказателства за нарушаване на правилата за третиране на класифицирана информация, но няма достатъчно поводи за повдигане на криминални обвинения.


Междувременно президентът Барак Обама се включи в кампанията на Клинтън по време на събитие в Северна Каролина. В Шарлът пред няколко хиляди ентусиазирани президентът категорично заяви подкрепата си:


Досега не имало мъж или жена, които да са по-квалифицирани за този пост от Хилари Клинтън. Никога досега. И това е истината. Това е истината.


В речта без да го споменава поименно, Обама отправи тирада от нападки, насочени към Доналд Тръмп:


Това не е риалити шоу. Това е реалност. Не може да сме безразсъдни. Нямаш лукса да казваш това, което ти хрумва. Не може просто така да гониш репортери. Трябва да можеш да приемаш критика без да я приемаш лично.


В края държавният глава каза, че е готов да предаде щафетата на Хилари Клинтън.


Местни медии информират, че Барак Обама е първият действащ президент от сто години насам, който активно се включва в кампанията за своя наследник. Той прави това в Северна Каролина на фона на висок процент на одобрение – фактор, който дава преднина в щата с неясен лидер.


От своя страна по време на речта си очакваният кандидат на демократите за Белия дом подчерта заслугите на Обама като поясни, че той е спасил страната от втора по рода си Голяма депресия:


Не мисля, че му се отдава заслуженото за спасяването на нашата икономика. Ние създадохме 14 милиона работни места в частния сектор…20 милиона са здравно осигурени. Производството на чиста енергия се е покачило стремглаво. Мога да продължава. Така изглежда едно лидерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец