Свързани новини

05.07.2016 16:26

Турция пак е най-популярна за руснаците, чартърите тръгват

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     След като от първия ден на отпадането на туристическото ембарго срещу Турция руснаците започнаха да пътуват до любимата си лятна дестинация с редовни полети, от утре тръгват и чартърите за южната ни съседка, пълни до горе с братушки. На местната въздухоплавателна администрация Росавиация й трябваше седмица, за да пусне необходимите разрешения.



   Стоплянето на отношенията на президентите Путин и  Ердоган спасява сезона при комшиите точно в най-активните месеци юли и август. Според всички международни наблюдатели, въпреки че изглежда стихийно, това внезапно подновяване явно е грижливо подготвено поне от месец.



   Руските туроператори започнаха официално да продават туристически пакети за Турция веднага след вдигането на ограниченията, но се смята, че са приемали резервации още от началото на юни. Само за дни почивките и екскурзиите са станали най-популярното търсене в Яндекс.Пътешествия – местната най-използвана търсачка, а продажбата на организирани пътувания в Турция си е върнала първото място по броя на реализираните ваучери, заемайки 35% от оборота на туристическите агенции, съобщи Коммерсант.



    Естествено, губещ от това развитие на нещата остава България, чийто министър на туризма първо рече, че ще имаме 50%, после 35%, а напоследък – 20% ръст на руските туристи. Напомняме, че през миналата година регистрирахме спад от 24%, който обаче според хотелиерите реално е надхвърлял 30 на сто.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни