Свързани новини

04.07.2016 10:32

София посреща туристи, колкото има и жители

Видян 1529 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Със 7% е нараснал броят на туристите в София, а нощувките са скочили с 9%, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова. По думите й, за последните 5 години броят им се е увеличил двойно. Тя посочи, че за добрите резултати са спомогнали инвестициите в инфраструктурата и в експонирането на културно-историческото наследство. Фандъкова отчете, че близо 916 000 туристи са посетили столицата, което е донесло 116 млн. лева приходи на града само от нощувки.



Реалистично е да се очаква броят на чужденците, които посещават столицата да стане 10% с идването на Райънеър на нашия пазар. Освен това от 1 октомври Центърът за градска мобилност ще предложи на гостите на града специална комбинирана карта за градски транспорт и културни забележителности. С този документ туристите ще могат не само да ползват градския транспорт, но и да посещават общинските музеи и галерии, като всичко това ще бъде включено в цената. За ползвателите на картата са предвидени специални отстъпки при посещения в общинските културни институции.



Междувременно, в края на миналата седмица Белград се рекламира в София. Представители на Белградската туристическа организация показаха възможностите за туризъм в своя град. Разработени са дори специални "БГ уикенд турове". Гражданите и гости на столицата присъстваха на представянето на сръбски фолклорни танци и ръчно изработени сувенири, опитаха вкуса на сръбската кухня.  Организаторите бяха подготвили специален туристически пътеводител за българи в Сърбия, където могат да бъдат намерени 50-те най-добри клуба и барове в сръбската столица.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на