01/02

Свързани новини

04.07.2016 09:39

275 бона от ДФЗ за 4 джипа на фирма с 1 служител от несъществуващ доставчик

Видян 3704 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   С името на Румен Порожанов в деня на връщането му като шеф на Държавен фонд Земеделие, но подписан от неговата заместничка (понеже той няма спесимен) е поредният скандален договор по еврофондовете. С него е дадена субсидия от 262 728 лв. плюс 12 460 лв. – общо над 275 000 лв., на консултант за закупуване на 4 джипа Тойота Хайлукс на фирма с 1 служител на име Агрокомерс Колев ЕООД.  Държавата е поела около 60% от цената на всеки от автомобилите.



Още по-интересното е, че не съществува в правния мир фирмата Монитрейд 2010 - доставчик на автомобилите за закъсалия, явно поради това финансиран от държавата с европари земеделец, която е погълнала близо 300-та бона, сочи проверка на сайта Биволъ. Сумата е в пъти повече от субсидията на ансамбъл Филип Кутев, за който същата държава няма пари. Интересен е и хонорарът на консултанта, който така мъдро е посъветвал бедния земеделец – фирма с гордото название Богатир – 2011. 12 460 лв., за да се вземат джипове от несъществуваща фирма, вместо от официалния представител на марката – звучи доста нелогично.
Сигурно е случайно, че тя консултира и друга тъй сложна сделка – закупуване на Тойота ленд крузър за 128 203 лв. със субсидия от 89 740 лв., на 4 АТВ-та – всяко по 50 800 лв. и – забележете – 8-колесна амфибия (сигурно за достъп до намираща се вътре в морето ферма) Avenger за 80 000 лв. от АВП Комерс. Въпросните 7 возила са предназначени за дружество с ДВАМА служители. За щастие договорът е анулиран, вероятно поради проблем при проверките на ЕС у нас.
Още по-шокиращото е, че отпуснатите субсидии значително преминават нормативно установената от заповед на предишния директор граница на подпомагането на закъсали фермери да си купуват мощни автомобили по европрограмата ПРСР – 39 000 лв. Как и защо не са го видели Порожанов и сие, докато са правили и пускали договорите?!
В свое интервю Румен Порожанов направо излъга, че няма одобрени сделки над 39 000 лв. Сигурно е забравил, че като шеф през 2012 г. има отпуснати по 59 150 лв. – общо 120 бона, за закупуването на два луксозни джипа Тойота Лендкрузър, чиято цена е близо три пъти по-голяма. ДФЗ явно им е платило първоначалните вноски.
Интересно е да се напомни, че точно високопроходими Тойоти бяха взети от ресорното Министерство на земеделието и храните за горските стопанства, които преди го караха скромно с Лада Нива. Оказа се, че доставчикът е съученик на министър Танева, но поръчката за милиони нито беше спряна, нито беше анулирана. Валяло е в нечии джобове!!!









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни