Свързани новини

29.06.2016 17:40

Манолова крие ЧЕЗ

Видян 3570 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Монополистът ЧЕЗ е крупен дарител на кампанията на омбудсмана Мая Манолова Великден за всеки. 19 минути се опита да получи списъка с всички благодетели на инициативата на Манолова и БЧК, но без успех.



Обърнахме се първо към пресцентъра на бившия депутат от БСП за информация, но оттам ни обясниха, че средствата са събирани в сметката на Българския Червен кръст и само хуманитарната организация има достъп до имената на дарителите. Свързахме се и с БЧК, откъдето завиха, че списъкът с всички благодетели е бил публикуван след края на кампанията, каквато е практиката, но 2 дни по-късно служители на Манолова са поискали той да бъде премахнат. И в момента, ако се направи проверка на сайта на БЧК, информация точно за тази акция липсва. Причината – според екипа на Манолова има хори и фирми, които искат да запазят анонимност. Поради тази причина не могат да ни дадат пълния списък и изчакват редактирания от служителите на омбудсмана. До края на работния ден не получихме исканата информация, а Мая Манолова  не отговори на обажданията ни.



Сред скритите благодетели е и ЧЕЗ. А монополистът не е атакуван от Манолова, както Топлофикация София.  19’ припомня, че ЧЕЗ постоянно нарушава правилата и печели на гърба на потребителите. Последната иновация на дружеството е да пращат, вместо за един месец, същата сметка, но за три седмици. На всичко отгоре, от компанията променят датите за плащане по тяхно усмотрение и изпращат фактурите на потребителите работен ден и половина, преди крайната дата за погасяване на задълженията.



Така например, може да получите сметките си за ток в четвъртък следобед, като по този начин петъчният ден остава единствен за плащане преди изключване в понеделник. Неуспелите да се вместят в срока, могат да бъдат отрязани от електропреносната мрежа и да бъдат оставени на тъмно. Тогава се налага да бъдат заплатени 40лв., за да може отново да имаме ток. Има и по-евтин вариант - 19лв. Това обаче означава цели 48 часа на тъмно.   
Припомняме, че предишният омбудсман Константин Пенчев избягваше дори срещи с монополисти, а Манолова си намери дарител сред тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се