Свързани новини

28.06.2016 14:40

2,5 млрд. лв. губим от еврофондове заради Брекзит

Видян 2517 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
   Не 823 млн., а 2,5 млрд. еврофондове ще изгуби България от напускането на Великобритания от Европейския съюз. Това стана ясно, че след като еврокомисарят по регионално развитие Корина Крецу – представител на Румъния, която не си говори с родния ресорен министър Лиляна Павлова, разкри – не 5%, както се смяташе до момента, а цели 15% от захранването на програмите идва от вноската на Острова в Общността.


В интервю за Диги24 Крецу каза: „Много съм притеснена от британското излизане, защото орязване на фондовете с 15% ще се отрази много на по-бедните страни в Съюза, където тези програми променят начина на живот на хората. Да се надяваме Великобритания да спре финансирането чак след 2020 г.” Това обаче е малко вероятно, тъй като сред главните причини за Брекзит е именно нежеланието  на богатия Остров да спонсорира просто така мошеничествата по еврофондовете, които правим ние, румънците и другите от нашата черга. Особено много по време на кампанията се говореше за селските програми, а точно там ние наистина постигнахме завидни успехи – стига само да си припомните  вчерашния ни материал за стриптизьорката, изпълнила път за 5,4 млн. именно от агрофнода на ЕС, като не са направени 30% от предвидените дейности и са подменени с по-евтини или направо не са положени изискваните по договор материали.



За самолетите, хеликоптерите, яхтите, джиповете, мерцедесите и БМВ-тата, купувани с европарите за фермерите и другите жалки далавери като къщите за гости за стотици милиони, които вместо като хотели, си функционират като домове и вили – примерно ВИП любовището на шофьора на премиерския съветник Яне Янев, да споменаваме ли?


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв