Свързани новини

28.06.2016 12:35

Анкара е готова да плати обезщетение за сваления Су-24

Видян 1311 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   


 Анкара е готова да плати обезщетение на Москва за сваления бомбардировач Су-24. Това заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, предаде КРОСС.


  В понеделник прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че турският лидер Реджеп Тайип Ердоган е изпратил писмо до Путин, в което се извинява за сваления Су-24, изразява съчувствие и съболезнования към близките на загинали пилот и заявява, че Турция не е искала да разваля отношенията си с Русия, както и че Москва е важен стратегически партньор за Анкара.


По-рано руските власти определиха като една от стъпките за нормализиране на двустранните отношения необходимостта от това Анкара не само да се извини за извършеното, но и да плати обезщетение за нанесените щети.


„Съдържанието на писмото е ясно. Ние изразихме съжалението си и при необходимост ще платим обезщетение за сваления самолет. И двете страни искат нормализиране на отношенията. Смятам, че нещата вървят към подобряване“, заяви турският премиер в ефира на телевизия TRT.


Йълдъръм заяви също, че президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган може още тази седмица да проведе телефонен разговор със своя руски колега Владимир Путин.


„На турския и на руския народ не им харесва тази криза. В сряда или в четвъртък нашият президент ще проведе телефонен разговор с господин Путин“, написа Йълдъръм на своята лична страница в социалната мрежа Туитър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби