01/02

Свързани новини

27.06.2016 16:25

Стриптизьорка направи път за 5,4 млн. лв.

Видян 9957 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Селски път от 5 км е финансиран по Програмата за развитие на селските райони с 5 394 108,36 лв. Комисионната за кмета била 40%, твърдят участници в строителството, цитирани от сайта Биволъ. За да се постигне тази корупционна компонента строежът е извършен некачествено: не са вложени материалите по проект, а други са подменени с по-евтини. И проектантът, и строителния надзор и Държавен фонд Земеделие си затварят очите.



На практика планинската отсечка Сапарева баня – Паничище е финансирана, като за магистрала. При максимална цена от около 700 000 лв. на километър за подобен път, в конкретния случай е платен над милион на км. От ДФЗ твърдят, че плащането е станало по утвърдените процедури, след приключване на всички административни проверки от страна на ведомството.
Сигналът към Биволъ по този случай беше подаден от собственик на строителна фирма, която е участвала като подизпълнител в изграждането на пътя. Името му е Николай.  Той разказва, като очевидец: „…Кметът Сашо Иванов ни разпределяше процентите в консорциума, как трябва да бъде създаден консорциум за тази поръчка, преди още да бъде обявена и одобрена от ДФЗ.“


„Господин Глосов (б.р. избраният изпълнител) спомена, че е върнал 40 %  комисионна на кмета“ (. 30% от работите по пътя не са извършени, като например полагането на битумизирана баластра. В дренажната система пък бетонните тръни са подменени с такива от PVC. При проверка на място се оказа, че в по-голямата си част дренажната система не функционира. Според експерта около 40% от средствата, които е трябвало да бъдат вложени с обекта са били откраднати.
Една от фирмите в консорциума е регистрирана на името на интимната половина на Румен Еленков Петров – консултант по европейски проекти. Това е Лоримар 13, която е регистрирана на името на Глория Видолова – популярен модел и танцьорка в нощен клуб, която няма нищо общо със строителния бизнес.



 ДФЗ трябва да извърши последващ контрол, какъвто до момента не е правен.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали