Свързани новини

27.06.2016 09:36

1 млрд. струва на България Брекзит

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не е вярно, че излизането на Великобритания от ЕС ще ни се размине само с неприятен вкус и косвени щети. Вредите за България, респективно за всеки данъкоплатец, са напълно преки и това е поредната сума за повече от милиард лева напоследък (след еврофондовете, незаконната помощ за американските ТЕЦ-ове, новия заем на БЕХ, новия кредит на Фонда за гарантиране на влоговете и глобата за спирането на АЕЦ Белене – всяко от тези неща ни струва по над милиард).



823  079 160 700 лв. по-малко еврофондове ще можем да усвоим от общо достъпните за нас 16 461 583 214 лв., след като Лондон прекрати вноските си в бюджета на ЕС, което беше и главният мотив за гласуване за напускането на Общността за англичаните. Отделно, вноската на България в европейския бюджет, която сега е около милиард лева годишно, ще нарасне поне с 50 млн.лв. или общо 200 млн. лв. за целия нов програмен период 2014-2020 г.



Неиизчислими са в момента допълнителните загуби. Първо това се отнася до туризма, особено след официалните наши политически заявления, направени през последните дни за „никакви англичани повече в Европа”, а Великобритания и то основно гласувалите против ЕС бедни слоеве на Острова са пазар №4 за бг индустрията за гостоприемството. После ще бъдат ударени износителите и вносителите заради въвеждането на несъществуващите в момента мита. Не е известно до момента колко по-скъпо ще струват таксите и престоят на стотиците хиляди български студенти и специализанти на Албиона, след като отпаднат привилегиите ни като членове на ЕС. Помощите за бедни роднини в България пък могат да секнат при промяна на трудовото законодателство и погване на бг работниците. По последните две теми имигрантите ни в Лондон зададоха директни въпроси още преди няколко месеца на премиера и външния министър, но отговори не получиха. От думите на Даниел Митов се разбра, че по въпросите, отнасящи се до съдбата на поне 300 000 българи правителството не е разговаряло с британската страна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион