Свързани новини

27.06.2016 09:31

Америка за България раздаде над 2 млн. лв на протестъри, журналисти и съдии

Видян 17194 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалната фондация  Америка за България  си е напазарувала нови медии, протестъри, съдии  и публични личности.  Неправителствената организация е напълнила банковата сметка на  Антоанета Цонева с близо 300 000 лева. Нови 98 820 лв. са потекли към сдружение Българион, което е собственост на журналистките Лора Крумова и Галя Щърбева от Нова тв, пише Епицентър.бг.
Със средства на Америка за България се подкрепят поредица от журналистически разследвания на общинските избори през 2015 г. Екипи от Нова телевизия се насочват към шест общини, за да разследват изразходванвто на държавни средства, наличието на корупционни практики, изборни измами и манипулации.



В управата на сдружение Българион  е и Петко Гюлчев, който е съпруг на Щърбева, показа проверка в Търговския регистър.
Асоциацията Прозрачност без граници на политолога Огнян Минчев получава 98 820 лв. Чрез парите Америка за България  смята, че подкрепя" инициатива, която би позволила на по-голям брой български граждани от страната и от чужбина да дадат израз на своите политически предпочитания чрез включване на възможността за онлайн гласуване в българския Избирателен кодекс.”



Крупна сума получава и неправителствената организация Институт за развитие на публичната среда  на Антоанета Цонева. В публичното пространство тя е известна като един от лидерите на Протестна мрежа. Нейното НПО грабва 298 760 лв. за „подобряване на националните стандарти за свободни и честни избори ‘’.



Българският дарителски форум на Красимира Великова е зарадван от US фондацията с 564 000 лв. Парите се дават за „неизследваните територии на филантропията“.



 На друга знакова неправителствена организация, която активно се намесва в българската политика, са отпуснати 436 000 лв. С крупната сума Съюзът на съдиите в България ще бъде подпомогнат за „осъществяването на поредица от образователни и общностни програми.“



 Организацията се свързва най-вече с бившата си председателка Мирослава Тодорова. Нейното име нашумя преди години, когато тя заведе гражданско дело срещу тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. През последната година организацията активно пропагандира идеята за съдебна реформа чрез промяна в Конституцията. Политици от БСП, ДПС и уважавани юристи заявиха, че именно НПО-то е автор на конституционните промени, които бяха лансирани от близкия й бивш правосъден министър Христо Иванов и РБ.



475 000 лв. получава платформата Агора  за укрепването на мрежата си от читалища и превръщането им в „граждански центрове, които мобилизират местни ресурси за осъществяване на значими инициативи, приети в открити граждански дискусии.
Българското училище за политика е зарадвано от Америка за България  със 120 000 лв. Грантът подкрепя екипа на НПО-то в усилията им да изградят и увеличават експертизата и опита на завършилите училището.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец