Свързани новини

24.06.2016 14:40

ЕС: Лондон да напусне бързо

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Европейският съюз поиска от британското правителство да приложи възможно по-скоро решението от референдума за напускане на Съюза, съобщи БНР. Договорените през февруари отстъпки за Великобритания вече са недействителни, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Няма да има предоговаряне, е изтъкнал Юнкер на пресконференция днес около обяд.


Председателят на ЕК прочете съвместно изявление от свое име и от името на председателите на Европейския съвет, Европейския парламент и холандското председателство на Съвета на ЕС.


Това беше първото видимо съгласувано действие след 5-6 часа трескаво и хаотично подхвърляне на изявления и идеи за срещи, което разкри, че елитът на ЕС е неподготовен и шокиран след решението на 52% от британците страната им да напусне съюза, съобщава Дир.


Попитан дали това (решението за Брекзит) е началото на края на ЕС, Юнкер отговори с "не", напусна подиума и предизвика ръкопляскания в залата за пресконференции - необичайна проява от страна на кореспондентския корпус.


  Германският канцлер Ангела Меркел изказа разочарованието си от решението на британците да напуснат Европейския съюз, определяйки го като „удар“ за Европа, предаде АФП.


„Ние приемаме решението на британците със съжаление. Няма съмнение, че това е удар за Европа и за процеса на европейска интеграция“, заяви Меркел, допълвайки, че тя ще е домакин на пост-брекзит разговорите с лидерите на Франция и Италия, в които ще участва и председателят на Европейския съвет Доналд Туск.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне