Свързани новини

24.06.2016 12:30

Нюланд ни видя като "следващата жертва" на Кремъл

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       След балтийските държави и Полша, следващите жертви на Кремъл ще бъдат Румъния и България, заяви по време на конференция за сигурността в Берлин помощник-държавният секретар по въпросите за Евразия Виктория Нюланд, предаде КРОСС.


  „Страните в източната част на Алианса са заплашени от перспективата да се превърнат в следващите жертви на Кремъл. САЩ, както и НАТО, ще ги подкрепим. Нашето военно присъствие по суша, по вода и във въздуха над Полша, Румъния, България и балтийските държави трябва да бъде силно послание, че те са защитени", заяви Нюланд.


  По-рано тя разкри детайли, свързани с въпросите за американски оръжейни доставки за украинската страна.


 "Русия се готви да води хибридна война на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа", заяви българският президент Росен Плевнелиев миналата седмица в интервю за вестник „Индипендънт он сънди".


  Той иска ЕС и НАТО да направят повече за спиране на надигащата се заплаха от руска агресия и се опасява, че масираните кибератаки срещу българските институции може да се дирижират от Москва.


   От своя страна, Русия определи твърденията за идващите "заплахи от Изтока", по думите на главния военен в НАТО Петър Павел от миналия месец, за "излизащите извън рамките на етиката измислици".


  "Обърнахме внимание на твърденията на генерала, че Русия използва в борбата със Запада хибридна тактика, включваща „измъчвания и лъжи“, може да нанесе удар срещу територията на алианса в Прибалтика, както и на спекулациите за възможността за разполагане в Полша и балтийските страни на седем дивизии с цел да се „избегне поражението в този регион...Ако по-рано изказванията на господин Павел представляваха само набор от изтъркани тези, обусловени изключително от опасните поради силата на неприкритата си конфронтационност  вътрешноблоковите установки, то сега ръководството на Военния комитет на НАТО очевидно напълно е изгубило усещането за реалност и разбирането на причинно-следствените връзки на случващите се процеси в областта на европейската сигурност".


От министерството напомниха, че именно НАТО осъществява безпрецедентно увеличаване на военната активност и инфраструктура в непосредствена близост до руските граници, така че изказванията за „заплахи от Изток“ на фона на тези действия „са върха на цинизма“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец