17.06.2016 10:06

НС гледа на второ четене промените в Изборния кодекс

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народното събрание (НС) ще разгледа на второ четене промените в Изборния кодекс. Внесените проекти за промени са седем, но на последното заседание правната комисия подкрепи само предложенията на ГЕРБ.


Съгласуваните с партньорите текстове трябва да решат проблема с гласуването на българите извън страната, припомня БНР. Недоволството се появи, след като депутатите не се съобразиха дори с наложеното от президента вето на текстове, ограничаващи правото на глас. Компромисните текстове предвиждат в рамките на ЕС, извън посолството да могат да се разкриват секции при наличие на 60 избиратели. Извън страните от Евросъюза секции ще могат да се разкриват при преценка на посолството. Предвижда се обаче във всяка държава да се разкриват до 35 избирателни секции. 


Парламентът ще обсъди на второ четене и промените в Закона за защита при бедствия, който ще въведе ясни механизми за действие от страна на отговорните институции. Прави се ясно разграничение между задълженията по готовност и реагиране на организациите като част от единната спасителна система и задълженията като част от системата за защита от бедствия и аварии.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева