Свързани новини

16.06.2016 10:53

РБ ще издигне единна кандидатура за президент в края на юли

Видян 1213 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Заместник-председателят на Реформаторския блок /РБ/ и председател на Народна партия „Свобода и достойнство" - Корман Исмаилов, прогнозира, че в края на юли е възможно формацията да обяви номинацията си за кандидат-президент. Консултациите между партиите в блока ще започнат тази седмица, съобщава КРОСС.


„Взехме решение, че Реформаторският блок има ресурса и капацитета да издигне свой кандидат. От тук нататък подкрепата на първи тур за един или друг кандидат не стои на дневен ред. Това е категорично решение. Очертава се такава фигура, която да е равно близка и равно отдалечена до фланговете в Реформаторския блок и по-скоро фигура с по-ясно изразен граждански профил, но в консултациите предстои да видим, коментира той пред БНР.


Контактна група с всички представители в Реформаторския блок ще обсъжда конкретни имена за кандидат-президент и вицепрезидент на Блока, както и профила на тези две фигури, това договориха през седмицата лидерите на Реформаторския блок.


Всяко име на кандидат-президент е приемливо, ако това е номинация, която да обедини Реформаторския блок, коментира в ефира на бТВ зам.-председателят на ДБГ  Найден Зеленогорски. Неговото име бе сред споменатите евентуални кандидатури. Вчера обаче лидерът на движението Меглена Кунева заяви, че няма официално решение именно Зеленогорски да е кандидат на ДБГ за президент.


Принципното решение е, че целият РБ ще излезе със самостоятелна кандидатура, подчерта депутатът от РБ Найден Зеленогорски. По думите му профилът на кандидата ще се прецизира от контактна група, която започва работа утре.  


Изборите през 2013 г. показаха, че отделно сме доста слаби. Не успяхме да влезем в парламента, отбеляза Зеленогорски.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева