15.06.2016 16:50

Камери с лазер спират колите в Борисовата

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Столичната община ще прекрати от есента безразборното движение на стотици автомобили по алеите на Борисовата градина. До 3 месеца на двата входа на парка – откъм бул. Драган Цанков и откъм ул. Незабравка, ще бъдат монтирани умни бариери със специален модул и софтуер. Те ще бъдат оборудвани с камери с лазер, който ще разпознава автоматично само номерата на тези автомобили, които предварително ще бъдат въведени в паметта на компютърната система и ще имат достъп до парка – линейки, пожарни, зареждащи заведенията и обслужващи спортните съоръжения. След като компютърът регистрира присъствието на кола, която има разрешен достъп, бариерата ще се вдига.  По същия начин ще става и излизането от парка, разказа шефката на дирекция Контрол по паркирането към Столичния инспекторат Полина Асенова, цитирана от Новинар. Иновативният за страната проект за рязко ограничаване на достъпа на коли до алеите на най-големия парк у нас е заимствана от международно специализирано изложение в Амстердам. „Обсъдихме няколко варианта как да бъде спрян достъпът до алеите. Вариантът с камерите с лазер е най-подходящ, защото при него се изключва намесата на човек, който на приятелски начала би пускал коли, които нямат разрешение за достъп”, изтъкна Асенова. Колите с разрешен достъп също няма да могат да се мотаят по цял ден из парка, а само сутрин от 7 до 9 часа. „Който изпусне този срок, няма да може да влезе след това”, категорична e Асенова.



От началото на годината столичните инспектори са регистрирали 2686 нарушители, които са паркирали в зелените площи в София.



От тях 252 са били глобени с фишове за 50 лева, а колите на 620 от тях са били вдигнати от„паяк. Останалите са отнесли констативни протоколи и актове за установени административни нарушения, чиято стойност варира от 50 до 200 лева.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.