Свързани новини

15.06.2016 13:37

БСП: Евросредствата са спрени, защото се краде. Няма да спрем да казваме истината!

Видян 1287 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Над 1 милиард са спрени по оперативните програми. Средствата са спрени заради грешки в обществените поръчки, защото те не са правилно и прозрачно отчетени. Позволих си да кажа, че това са кражби, нерегламентирано раздаване на поръчки на приближени фирми”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по БТВ. Тя обясни, че вчера всички сме чули какво ли не по темата и от заместник-министъра. „Позволиха си да ни заплашват, че който говори по тази тема ще бъде даден на съд. С тази заплаха няма да ни спрат да казваме истината”, категорична бе Нинова.


„Ние изпълняваме ангажимента, че сме аргументирана и сериозна  опозиция, от която България има нужда. Ако казваш истинаната, критикуваш управлението, след което ще трябва да ходиш на съд – то това поставя големият въпрос за демокрацията в страната ни. Ако трбява обаче ще ходим и на съд”, категорична бе Нинова. По думите и заради всичко, което се случва в държавата, всеки един ден от това управление е вреден за България. „За това трябва да има предсрочни избори”, категоричен бе председателят на БСП.


Корнелия Нинова каза също, че според информацията, с която разполага, като причини за решението се посочват незаконосъобразното изразходване на средства, също късното съставяне на Сертифициращия орган, който е трябвало да направи проверка на разходите, която не е направена. „Затова средствата няма да се възстановят от европейския бюджет”, обясни тя. Нинова каза също, че според информацията, с която разполага, става въпрос за 2015 г., когато е управлявал Бойко Борисов и неговото правителство.


Лидерът на БСП обясни, че този милиард ще се поеме от бюджета, а в него няма предвиден такъв разход, който вероятно ще бъде покрит със заем. Какво обаче означава това за всеки един българин, попита тя и даде отговора: „От данъците, които всички плащате, ще се покрият разходите за кражбите и далаверите, които се правят. Три поколения ще плащат заемите заради некадърност”.


На въпрос за предстоящите президентски избори, Нинова заяви, че докато не приключи вътрешнопартиийното допитване, темата няма да бъде коментирана. „Поели сме ангажимент пред партията и го изпълняваме. Всеки един член на партията да си каже какво мисли. Въпросът е дали сами да се явим на президентските избори или с кандидатпрезидентска двойка, която да бъде подкрепена от широка лява коалиция. Каквото кажат хората, това ще бъде”, категорична бе тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог