14.06.2016 15:49

Общината ще ремонтира ключови булеварди и улици в София

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Започват летните ремонти в София, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. От днес стартира реконструкцията на ул. Богатица, която включва ремонт на пътното платно, изграждане на тротоари, поставяне на улично осветление и обновяване на съществуващите зелени площи. Освен това ще бъдат ремонтирани топлопровода, водопровода, канализацията и уличните отоци.



     От Столичната община са планирали и подмяна на пътнатата настилка по ул. Цветна градина и Кожух планина, в участъците между улиците Богатица и Славище. Предвижда се реконструкцията да приключи до края на октомври.
„През лятото ще довършим рехабилитацията на бул. Витоша от бул. Пенчо Славейков до входа на Южния парк”, каза още Фандъкова и допълни, че е планирано обектът да започне в края на юни. По думите й, той включва реновиране на пътните платна, трамвайния път, инженерната инфраструктура, тротоарите и уличното осветление. Велоалеята до парка ще бъде продължена двустранно, а новите релси по трасето ще бъдат с шумо и виброизолационни елементи.



В края на юни започва рехабилитацията на ул. Козлодуй от бул. Княгиня Мария Луиза до ул. Константин Стоилов – ул. Индустриална. Ремонтът включва пътни платна, релсов път и контактно-кабелна мрежа, светофарни уредби и улично осветление. Вече е издадено разрешението за строеж на 1,1 км от ул. Обиколна в Дружба и доизграждането й ще започне в края на юни.


 
   В началото на юли ще започне ремонта и разширението на бул. Черни връх. Той е част от първостепенната улична мрежа на София, която е с интензивен трафик. Това е последният етап след изграждане на кръстовищата при Телевизионната кула, Семинарията, пробива при Токуда, като целта е извеждане на трафика на Околовръстния път. В рамките на проекта ще бъдат изградени канализация, водопровод, кабелни мрежи и улично осветление, а газопроводът ще бъде реконструиран.
Кметът припомни, че ремонтите на бул Монтевидео в Овча Купел и бул. Вазов вече започнаха и увери, че всичко върви по план.



















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне