Свързани новини

13.06.2016 16:51

Джамбазки: Казах на Плевнелиев, че в ЕП се говори на български език

Видян 8266 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още след като президентът Росен Плевнелиев изнесе безсмислената си реч на английски в Брюксел, която имаше за цел да свали визите за Украйна, евродепутатът Ангел Джамбазки е потърсил лично президента, за да разбере защо е говорил на чужд език, въпреки че българският е официален в ЕП. Това стана ясно от самия Джамбазки, който бе гост на ТВ Алфа.



„Казах на Плевнелиев, че в Европейския парламент се говори на български. Държавният ни глава при първото изказване на български президент пред ЕП избра да използва чужд език”, коментира евродепутатът. „Това е леко обслужващ манталитет, леко сервитьорско”, допълни Джамбазки. Той не е получил никакво обяснение от Плевнелиев.



Евродепутатът разказа, че е направил заявление и след 2 месеца чакане е получил достъп до част от споразумението за ТПТИ. Той обясни: Не можеш да четеш всичко, а само обсъжданото досега. Отиваш в секретна стая без прозорци, без врати. Оставяш на входа телефона си и всякаква записваща техника. А през цялото време има служител, който ти стои на главата. Не можеш дори да си водиш записки, а трябва да помниш”, допълни Джамбазки.



„Попълних 5 листа декларации, че няма да споменавам какво е обсъждано”, каза още той. Джамбазки коментира, че съпротивата срещу споразумението става все по-голяма, а Франция и Германия са най-активни, защото са притеснени от това, което се подготвя с ТПТИ.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби