Свързани новини

13.06.2016 14:44

Европа държи 54,1% от износа на коли – затова удариха VW

Видян 2913 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Защо гръмко беше ударен водещият немски концерн VW? Отговорът дойде от световната класация на износителите. Според нея автомобилите са вторият по обем на износа сектор с оборот 672,9 млн. долара. Бие ги суровият петрол, който също беше ударен миналата година. Също както немската автоиндустрия. Тя е водеща и в света, и в Европа. ЕС държи 54,1% от целия износ на автомобили на планетата. Половината от парите ги прави Германия. А лидер там е VW/Audi. На второ място след Германия се нарежда Япония, която прави два пъти по-малко пари от износ на коли, отколкото немците. Едва трета е американската автомобилна индустрия – допреди десетина години флагман. Тя си докарва от износ 3 пъти по-малко пари от тази в Германия.



   Американците, които упорито се опитват да наложат ТПТИ – споразумението за търговия и инвестиции, с което техните компании да не подлежат на съд в ЕС, но да могат да съдят европейски компании, когато не им изнася, и то пред арбитражи в своята страна, не случайно искат толкова много да въведат убийствения за Европа договор. Има защо да ни имат зъб. В десетката по износ на коли, освен шампиона Германия, влизат още 4 европейски държави – Великобратания, Испания, Белгия и Франция. От ЕС са и най-бързо растящите износители на автомобили Унгария – 128% скок за петилетка, и Италия – 51,6% нагоре.



   Интересно е, че България присъства в листата с износ на коли за 260,5 млн. долара. Минимална част от тях са произведените в Ловеч китайски возила. Повечето  са от реекспорт на автомобили. Той пък е рентабилен, както този на лекарства за стотици милиони евро годишно, понеже цените за нашия пазар са много по-ниски от тези в други части на ЕС.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци