Свързани новини

13.06.2016 11:40

От София за Варна през Пловдив

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Изпълнителният директор на агенция пътна инфраструктура (АПИ) Лазар Лазаров обяви, че това лято, разбира се,  точно в активно отпускарски сезон, ни очакват много ремонти на АМ Хемус. Той посочи на шофьорите „най-прекия път” за морето, а именно от София през Пловдив, после през Карнобат, Ришки проход, Шумен и тогава чак да се качат на АМ Хемус, за да стигнат до Варна.


19’ припомня, че шефът на АПИ Лазар Лазаров беше начело на пътната агенция по времето на първия мандат на ГЕРБ. През август 2013 г., беше сменен, а през октомври 2013 г. пловдивският бизнесмен Георги Гергов го назначи за изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. По това време Гергов чрез фирмата си Пътища Пловдив спечели търг за АМ Марица. Неформално в строителния сектор се знаеше, че Лазаров управлява пътния бизнес на Гергов. Няколко месеца след назначаването на Лазаров – през март 2014 г., Пътища Пловдив смени собствеността си – Гергов я продаде на благоевградската Агромах.  Лазаров беше върнат начело на пътната агенция през август 2014 г. и оттогава ексфирмата на бившия му работодател взе от АПИ поръчките за 300 млн. Включително, ощети с няколко милиона лева Фонда за гарантиране на влоговете като плати не на извършил пътни ремонти длъжник на КТБ, а на Агромах, за да бъде излъгана хазната.


Напомняме и, че в четвъртък БСП поиска оставката на шефа на АПИ, заради обвързаността си с фирмата Агромах. Откакто той е назначен на поста през 2014 г,. тя е спечелила обществени поръчки на стойност 293.8 млн.лв. По думите на социалистите, Лазаров давал поръчка на седмица на фирмата, която взе 50 млн. към договорените 150 млн. лв. за АМ Марица (ремонтирана половин година след пускането си) за укрепване на канавки.  Агромах спечели и 4-годишни договори за пътно поддържане на три области в страната. Има поръчка за изграждане на нова отсечка от Струма, както и договори за инфраструктура в Благоевград и региона, финансирани с европейски и общински средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог