Свързани новини

13.06.2016 09:51

Международно погнаха фирми на Прокопиев за измами и пране на пари

Видян 3568 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След като миналата седмица прокуратурата внесе обвинение срещу фирмата на Иво Прокопиев Булброкърс и дава на съд нейния директор Радослав Рачев за ощетяване на държавния бюджет с 87 млн. лева при продажбата на 33-процентовия й дял в ЕРП на EVN, по което се разследват финансовият и икономическият министър от първия кабинет на ГЕРБ Симеон Дянков и Трайчо Трайков (сега общински съветник от РБ в София), 3 нови сигнала  са постъпили в обвинението. Те отново са изготвени от експертите на Комисията за финансов надзор. Това обяви пред БНТ нейният председател Стоян Мавродиев.


Става въпрос за измами, данъчни престъпления, документни престъпления и пране на пари в размер на милиони евро, осветени при голямо международно разследване, добави още в предаването на Митко Цонев по държавната телевизия шефът на КФН.


В същото време „групата Алфа финанс”, както Прокопиев нарича кръга си от фирми, по-известен в обществото като Капитал или Агнешките главички, обяви през официоза 24 часа за оттеглянето си от борсата. Нейно притежание е и вече уличената за казуса EVN Булброкърс.


В комюникето се казва, че някои (б.р.ала далеч не всички) от десетките преписки срещу групировката са паднали в съда. В някои кръгове се коментира, че това звучи като самопризнание.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и