Свързани новини

13.06.2016 09:43

10% дръпна отцепническият вот в Англия

Видян 2113 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


10 процента води вотът за оттегляне на Англия от Европейския съюз точно 10 дни преди референдума на Острова на 23 юни, съобщава обективният Индипендънт. Според проучване на общественото мнение, осъществено от ORB, 55% ще гласуват за т.нар. Brexit, а 45% за оставане в ЕС. Защо ние пишем Англия и понятието Brexit не е съвсем коректно.
Защото се очаква неуспялата за броени проценти да се отцепи с референдум от Лондон Шотландия обяви, че излизане на Англия от Общността може да доведе до подаване от Единбург на искане за оставане в ЕС. Създаването на граница с визи между Северна Ирландия, която сега е част от Обединеното кралство, и ЕИРЕ – Република Ирландия, най-вероятно ще отцепи и тази част от Великобритания. Всичко това е много важно за семействата на повече от 100 000 българи, живеещи под короната на Елизабет II.



Отцепването на части от Обединеното кралство пък ще доведе до центробежни сили и в други държави – Каталуня насила бе оставена в Испания, където и другата най-богата област Баския се бори за независимост. Италия също ще има проблем първо с Венето, където вече мина референдум за отцепване, а вероятно и с Ломбардия – двата региона с най-висок дял от БВП, още повече втора партия в страната е ратуващата за независимост Северна лига.



На практика обаче, това са само закани, докато излизането на една от четирите най-големи икономики в ЕС (след Германия, Франция и Италия), на практика ще бъде първата брънка на разпад на Общността, която досега само присъединяваше, но никога не е напускана от държава. Ще има огромна икономическа криза в Европа, а и в целия свят, понеже това е най-големият пазар на планетата, където всички продават стоката си, и тя ще удари жестоко България.



Печеливш ще се окаже само Борис Джонсън, който най-вероятно ще бъде следващият премиер на Англия. Отдавнашният – още от колежа Итън и университета Оксфорд, конкурент за лидерство с Дейвид Камерън, е водач на отцепниците. А Камерън е принуден да бъде за ЕС. Поради липса на интелигентност, скандалът Панама Пейпърс, замислен от САЩ да удари Путин, свали наполовина рейтинга на най-близкия US съюзник -  замесения в офшорните компании Камерън и на подготвяния от него наследник и сегашен финансов министър Осбърн. Удари и по тяхната кампания за оставане на Лондон в ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!