10.06.2016 14:00

Миков: Всички имат демографски проблеми, но другите страни взимат социални мерки

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България се намира в демографска катастрофа. Всички имат демографски проблеми, но другите страни взимат социални мерки”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков по време на парламентарен контрол към министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова. Според него ситуацията е ясна за всички български граждани, но те не виждат конкретни мерки от страна на правителството, както и ангажиране на финансов ресурс. Той припомни, че в края на миналата година парламентът е приел решение, с което задължава правителството да предложи краткосрочни и средносрочни мерки за борба с демографската криза. Миков посочи, че според регистъра на Министерството на здравеопазването, тази година са родени 1335 деца по-малко от миналата, а 2573 по-малко от по-миналата. „Ако годишно се раждат около 63 000 деца, умират 110 000 българи”, допълни той.



Миков подчерта, че мерките трябва да тръгнат от социалното министерство. „Тази година за първокласници има 250 лв. помощ, а останалите деца не ходят ли на училище?”, попита той и уточни, че това са деца от семейства на работещи бедни и безработни. „Това убива България. А миграцията усилва този процес”, категоричен е Миков. Той попита министър Русинова дали има набелязани мерки, които поне малко да задържат този процес.



Според него се получава парадокс – децата намаляват, а държавата икономисва от броя деца. „В същото време оправданието за бюджета на социалното министерство, като остатъчна величина, е водещо при формирането на всички политики. Така държавата умира”, каза още народният представител. По неговите думи бизнесът се оплаква, че няма работници. „Няма да има при тези нива на заплащане на труда в България. Социалната ангажираност на бизнеса най-ясно се вижда на Tерминал 2”, допълни Миков. Според него загриженост и семинари няма да спрат хората да бягат от България, защото тя е най-голямата мащеха към своите граждани в рамките на ЕС.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог