Свързани новини

09.06.2016 16:47

БСП: Оставка на шефа на АПИ, уреди Агромах с 300 млн.

Видян 3081 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров е свързан с фирмата Агромах и откакто той е назначен на поста през 2014 г,. тя е спечелила обществени поръчки на стойност 293.8 млн.лв., заявиха депутатите Жельо Бойчев и Кирил Добрев в парламента. "Фирмата в изминалите 2 години всяка седмица печели по една обществена поръчка, а в натоварените седмици - по 2", каза пред журналисти Кирил Добрев.



Лазаров е дал и още 50 млн. лв. към договорените 150 млн. лв. за АМ Марица (ремонтирана половин година след пускането си), които са били за укрепване на канавки, твърди Добрев.
Агромах спечели и 4-годишни договори за пътно поддържане на три области в страната. Има поръчка за изграждане на нова отсечка от Струма, както и договори за инфраструктура в Благоевград и региона, финансирани с европейски и общински средства.



От март прокуратурата разследва дейността на "Агромах" и "Пътища Пловдив". Обвинението твърдеше, че чрез кухи фирми строителната група е ощетила бюджета с 14 млн. лв. ДДС. В офиса й бяха намерени 1 милион евро в брой, за които нямаше документи. После се измисли оправданието, че някой си ги бил оставил там на съхранение. Сигурно липсват банки  и трезори, или пък парите не са чисти?



Шефът на АПИ Лазаров беше начело на пътната агенция по времето на първия мандат на ГЕРБ. През август 2013 г., беше сменен, а през октомври 2013 г. пловдивският бизнесмен Георги Гергов го назначи за изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив. По това време Гергов чрез фирмата си Пътища Пловдив спечели търг за АМ Марица. Неформално в строителния сектор се знаеше, че Лазаров управлява пътния бизнес на Гергов. Няколко месеца след назначаването на Лазаров – през март 2014 г., Пътища Пловдив смени собствеността си – Гергов я продаде на благоевградската Агромах.  Лазаров беше върнат начело на пътната агенция през август 2014 г. и оттогава ексфирмата на бившия му работодател взе от АПИ поръчките за 300 млн. Включително, ощети с няколко милиона лева Фонда за гарантиране на влоговете като плати не на извършил пътни ремонти длъжник на КТБ, а на Агромах, за да бъде излъгана хазната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще