09.06.2016 14:26

В Дрезден започва една от най-тайните срещи в света

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Близо 130 представители на големия бизнес, политиката, науката и медиите от общо 20 държави се събират днес в Дрезден за едно от най-тайните събития в света – ежегодната конференция на „Билдерберг”. Така се нарича група на западния елит, която се опитва да поддържа трансатлантическите връзки, предаде БНР.


Първата среща на групата „Билдерберг” се е състояла през 1959 година в Холандия, в хотел на име „Билдерберг” – от там и названието на конференцията. Идеята за събирането на най-влиятелните личности от бизнеса, науката, политиката и медиите е на полския политик и съветник на полското правителство в изгнание Йозеф Рейтингер. Първоначалната идея е да се борят със зараждащите се антиамерикански настроения. Днес конференцията продължава да обсъжда най-наболелите теми в света и по тази причина я наричат тайното световно правителство. Тайно, защото срещите минават под изключителна дискретност. Това е и причина около конференцията "Билдерберг" да витаят слухове и конспиративни теории.


Тази година 4-дневната среща се провежда в хотел "Ташенбергпале" – само на метри от прочутата дрезденска опера "Земпер". Отново се знае малко за участниците и почти нищо за темите. Ясно е само, че ще бъде обсъден проблемът с нарастващата бедност и изчезващата средна класа. Гост на една от вечерите е саксонският премиер Станислав Тилих. Участват също и представители на големи американски компании, както и на германски банки. По тази причина скептиците наричат форума политбюро на капитализма.


Тази година се очакват и сериозни протести по време на конференцията. Леви, зелени и дори крайнодесни протестират срещу излишната конспиративност около форума. 400 полицаи охраняват хотела.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и