Свързани новини

08.06.2016 17:38

Нетаняху покани Русия да инвестира в газовите му находища

Видян 2415 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Целта на второто посещение на израелския премиер Бенямин Нетаняху в Москва само в рамките на месец и половина стана ясна. Лидерът на една от най-влиятелните държави в света покани руските компании да инвестират в находищата на газ, които бяха открити в Средиземно море между израелския и кипърския бряг.



Какво означават думите му в превод? Газпром ще поеме контрола върху търговията със  синьо гориво от тази територия, както изкупува и целия газ на Азербайджан. Така Европа на практика не може да си осигури диферсификация на доставките. Не е случайно, че през последната година Москва се сближи изключително много и с члена на ЕС Кипър, където дори направи своя военна база, насърчи неимоверно потока туристи и миналото и това лято. Тя дори посредничи при настъпилото изведнъж след 40 години война и напрежение затопляне между признатия от цял свят гръцкоезичен Кипър и турската окупирана част, призната единствено от Анкара.



Напомняме, че Израел не поддържа санкциите срещу Русия, освен това от месеци Нетаняху е не в лоши, а направо в скандални отношения с американския президент Обама. Той съобщи, че е постигнал с Путин стратегически договори в облостта на военната промишленост, селското  стопанство и по-точно – млечния сектор. Като трофей еврейският премиер получи танк, който съветската армия е пленила през 1982 г. по време на войната в Ливан. Накрая двамата лидери обявиха, че тече работа по декларация за общ пазар между Израел, където 20% от населението са рускоезични, и Евразийския съюз, воден от Кремъл. Доволни от постигнатите резултати, Путин и Нетаняху посетиха концерт в Большой театр, изнесен съвместно от първата трупа на Русия и тази на израелската опера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще