Свързани новини

07.06.2016 14:32

14 млрд. лв. европари дадени на 100 свързани лица

Видян 3867 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Защо Брюксел не възстановява над милиард и спря 4,5 млрд. лв. за земеделие на България? 100 свързани лица усвояват 75% от директните плащания (общо са над 1 млрд. лв. годишно) и 67% от европрограмите в земеделието (общо са 6 млрд. лв. за миналия период).  Данните са от доклад на Икономическия институт на БАН.  



Той изнася данните, според които де юре 3700 физически лица и фирми, получили ¾ от всички агросубсидии де факто са 100 свързани лица.
По Програмата за развитие на селските райони с общ бюджет 3,242 млрд евро България е усвоила 2,609 млрд. евро, а от тях 67% са отишли при същите 100 свързани лица, които се облажват и от държавната субсидия.



За първите 10 години в ЕС сметката на 19 минути показва, че от своите проценти 100-те и техните министри са  ощастливени с невероятните 14 милиарда лева.  Защото нима е възможно схемата да сработи без министрите и без вечния шеф на Държавен фонд земеделие – разплащателната агенция на Министерството, Румен Порожанов, който го оглавява и днес, въпреки всички факти и документи, които излизат от Брюксел и София?
Коментари нямаме. Очакваме прокуратурата да изпрати виновните на съд.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв