02.06.2016 13:13

Правят Анкова вечен шеф на БНТ

Видян 2446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Генералните директори на БНТ и БНР ще продължават да изпълняват своите функции и при изтекъл мандат, а това ще трае до избирането на техни наследници от Съвета за електронни медии. Такава поправка в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) гласува вчера парламентът. 19’ припомня, че вторият мандат на Вяра Анкова в телевизията изтича в началото на август и тя няма право да се кандидатира отново. С отказа на мнозинството, и най-вече на депутатите от ГЕРБ, НС не записа срок, в който СЕМ трябва да приключи конкурсите. Така на практика мандатите в двете обществени медии стават безсрочни.


Промените минаха "по бързата процедура" - в един и същи ден депутатите приеха законопроекта на две четения. При второто гласовете бяха 88 "за", 3 "против", а 30 се въздържаха.


Янаки Стоилов от БСП изтъкна, че „въпросът е политически, а не технологичен”. Той коментира, че идеята е сегашният директор на БНТ да продължи да работи до президентските избори. И допусна, че по-лесно се влияе на работата на човек, който всеки момент може да бъде сменен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби