02.06.2016 10:50

Наводнения взеха жертви в Германия и Франция

Видян 1387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима души са загинали в Южна Германия и един в централната част на Франция – два региона, пострадали през последните дни от тежки наводнения, които засегнаха и Северна Австрия, съобщи БНР.


Водолази проникнаха в залята от вода жилищна сграда в баварския град Зимбах ам Ин и откриха три трупа в една от стаите. Не е известен полът и възрастта на жертвите. Според полицията е възможно да има още хора на приземния етаж на сградата. По-късно в съседната община Юлбах, в югоизточната част на Бавария, бе намерено тялото на жена.


Улиците в много градове в региона са залети от един метър вода. Коли, дървета и мебели бяха отнесени от течението, а много хора бяха принудени да се покатерят по покривите на жилищни сгради, за да бъдат евакуирани с хеликоптери.


Вчера в два баварски окръга на границата с Австрия – Ротал-Ин и Пасау – бе обявено бедствено положение заради придошли води, които заляха пътища и мостове. Без ток са 9000 домакинства по информация на местното електроразпределително дружество "Байернверк".


Полицията във френския департамент Сен-е-Марн откри удавена 86-годишна жена. Над 500 пожарникари и жандармеристи са мобилизирани да евакуират и подслонят на безопасно място хората, живеещи близо до водоеми в този департамент. Близо 10 000 домакинства са без ток в департаментите Лоаре, Сен-е-Марн и Ивелин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат