Свързани новини

30.05.2016 15:57

Въртят Роско и Кристалина

Видян 3365 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Кристалина Георгиева се дърпа да си сменят местата с Росен Плевнелиев, с когото принадлежат към един приятелски кръг, образно наричан Капитал. Притеснява се, че в България ще разкрият пикантни тайни от личния й живот. Засега ги знае и намекна за тях само 19 минути миналото лято, когато еврокомисарката лобираше за новия шеф на БНБ. Но предстои да ги научат и да започнат да ги пускат и останалите медии. Шерше ла фам, както казват французите.


  Неслучайно премиерът Бойко Борисов заведе Георгиева със себе си в Турция миналия уикенд и двамата дебнеха на гюме президента Реджеп Ердоган, за да се хвърлят да го целуват. Вероятно Борисов е използвал случая, за да представи на Ердоган бъдещия държавен глава на България.


   Мястото на заместник-председател на ЕК и комисар по бюджета на евробюрокрацията ще му дойде отръки на Росен Плевнелиев, след като вече се е занимавал с правене на хороскопи, трафик на строители за Германия, градеж на бизнес парк за американска офшорка, а също така е бил и регионален министър.


Междувременно Ивайло Калфин от АБВ заяви пред БТВ: „Росен Плевнелиев е неизбираем, виждаме го и в рейтингите“. И добави: „Сигурно е положил много старание в петгодишния си мандат, аз се отнасям с уважение към тази институция, но мисля, че на България е необходим различен президент“. Калфин коментира, че на Плевнелиев му прави чест, че се е оттеглил, защото е станал предмет на ''спекулации, дори комични – да го издигат без да го питат, той след това да отрича с декларации''. Не е възпитано баш бившият социален министър да се изказва така, защото точно Плевнелиев го би на последните избори.


Припомняме, че на 20 май президентът съобщи на извънреден брифинг, че няма да участва в изборите за държавен глава през есента "по лични причини" .


В момента Кристалина Георгиева си прави вторична кампания срещу Ирина Бокова в чуждите медии – последно вчера в австралийско издание, защото по незнайни причини има надежди да стане шеф на ООН. Говори се, че в тежък разговор с Борисов тя се е примирила, че социалистката е кандидатурата на България, което е изтъргувала срещу неразкриване на евентуални връзки с ДС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще