Свързани новини

30.05.2016 15:26

Реализират 42 граждански проекта в София по Програма Европа

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    За осма поредна година Столичната община дава подкрепата си за инициативи на неправителствени организации чрез Програма Европа. На официалното откриване на програмата бяха връчени договорите на 42 неправителствени организации, чиито проекти вече са одобрени за финансиране от общината.



Инициативата даде възможност за поредна година неправителствените организации да кандидатстват за общинско финансиране в приоритетни области, насочени  към подкрепа на партньорството между структурите на гражданското общество и органите на местната власт. Целта е да се създават условия  за създаване и прилагане на политики и добри практики, свързани с европейското развитие на София.



От Столичната община подчертаха, че желаещите да кандидатстват по Програма Европа всяка година стават все повече и уточниха, че столицата ни е известна сред съседните държави като общината с най много граждански програми и инициативи. По програмата тази година са подадени 106 проектни предложения, от които 42 са одобрени за финасиране.



От Столичната община ще обособят пространство в метростанция Европейски съюз, където гражданите и гостите на София ще могат да се запознаят с инициативите, подпомогнати по програмата. Тази година общата стойност на Програма Европа е 400 000 лв.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей