27.05.2016 12:24

Достъпът до лични данни ще става след разрешение от съда

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Парламентът прие на първо четене промени в Закона за електронните съобщения, с които достъпът до лични данни, предоставяни от оператори на съобщителни услуги, ще става след разрешение на съда, предаде БНР. Предвижда се възможността събраните данни да бъдат съхранявани, както за нуждите на националната сигурност, предотвратяването, разкриването и разследването на тежки престъпления, така и за издирването на лица, за които има обосновано предположение, че са станали или могат да станат жертва на тежко престъпление. На опасенията на опозицията, че законът може да служи за полицейски произвол, заместник-министърът на МВР Красимир Ципов отговори:


   Искането за достъп е за издирване на лица, за които трябва да има постъпил сигнал и въз основа на този постъпил сигнал, компетентният орган, който отправя искане, да посочи пълните факти и обстоятелства, обосноваващи целта на това искане. Въобще не трябва да се говори за полицейски произвол, след като става дума за мотивирано искане, след като става дума за мотивирано разрешение от съд. Всичко се решава от съда.


   Политиката за националната сигурност е въпрос на общи отговорности и усилия и тя трябва да бъде изключена от междупартийните спорове.Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова - дали има забавяне при внасянето от Министерския съвет в парламента на Годишен доклад за състоянието на националната сигурност:


   На интернет страницата на МС вече е публикуван некласифицираният вариант на доклада на Държавна агенция "Разузнаване". След получаване на некласифицирани доклади от Държавна агенция "Национална сигурност" и Служба "Военна информация", те също така ще бъдат направени достъпни за обществеността. На заседание на МС от 4-и април 2016-та бе разгледан и одобрен проект на доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2015-та година. Проектът беше внесен същия ден в Народното събрание. На 14-и април Комисията по отбрана е одобрила този проект.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог